Λεωφ. Ιωαννίνων 165, Πρέβεζα, Τ.Κ. 48100
+302682025125
syrrakopreveza@yahoo.gr

Με επιτυχία το 19ο παραδοσιακό πανηγύρι

Με επιτυχία το 19ο παραδοσιακό πανηγύρι

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 ο Σύνδεσμός μας πραγματοποίησε με επιτυχία στο 8ο Δημοτικό  Σχολείο Πρέβεζας το 19ο  παραδοσιακό πανηγύρι. Η εκδήλωση  ξεκίνησε με τα παιδικά χορευτικά τμήματα, που παρουσίασαν  χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το εφηβικό μας τμήμα εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με την παρουσίαση χορών του Συρράκου. Μετά την εμφάνιση των χορευτικών μας τμημάτων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σπύρος Νταλαούτης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ,τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου, τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση, αναφέροντας και τα εξής: “Το αποψινό πανηγύρι, που πραγματοποιείται σ ΄αυτό εδώ το χώρο από το 2001, έχει τις ρίζες του στη  δεκαετία του 1940, όπου γίνονταν στην Αγία Φανερωμένη  και μετέπειτα  στην Αγία Ειρήνη. Το πανηγύρι αυτό γίνεται για τρεις λόγους: πρώτον δίνεται η δυνατότητα σε όσους συμπατριώτες μας δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν τα πανηγύρια στο χωριό μας να διασκεδάσουν, δεύτερον να αναδειχτεί, να διατηρηθεί και να προβληθεί η μουσικοχορευτική παράδοση του Συρράκου και τρίτον να ενισχυθεί οικονομικά ο Σύνδεσμός μας”.

Στην αρχή και για ένα δίωρο, επειδή ο κόσμος ήταν πολύς, η ορχήστρα μας έκανε πρόγραμμα και στη συνέχεια έγινε διπλός και τριπλός παραδοσιακός χορός με παραγγελίες τραγουδιών και χορών. Η ορχήστρα του Βασίλη Παπαγεωργίου, με τον Κώστα Γεροδήμο και τον Πέτρο Μόκα στο τραγούδι, ήταν υπέροχη. Ο Σύνδεσμος διέθεσε πολλά ψητά και ποτά σε ικανοποιητικές τιμές.

 Το πανηγύρι ενίσχυσαν οικονομικά οι παρακάτω χορηγοί μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά: Κρεαταγορά Παπαμάνος, Στύλος irigation, Στύλος plan, Μαρίνα Κλεοπάτρα, ΣΥΝΠΕ Νικόπολη, Συρράκο οικογένεια Τέφα, Vodafon, Prevere, Alila, Ανωγιάτης Κηπευτικά, Α-Β Κατάστημα Λιόντος, K. M. Γκόπης, Κοσμάς Tours, Υιοί Γ. Βαγγέλη, Κατωγιάννης Λάμπρος, Αφοί Κυριάκη πρατήριο καυσίμων, Cillbox, Aσφάλειες Μήτσης, Αρτοποιία Η. και Χ. Κατωγιάννης, Ζαχαροπλαστείο Σπιτικό, Ουζερί Τέξας, ΜΕΖΟ καφέ, mini market “Το παραδοσιακό”.

 

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com