Λεωφ. Ιωαννίνων 165, Πρέβεζα, Τ.Κ. 48100
+302682025125
syrrakopreveza@yahoo.gr

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Β. Τζουμέρκων προς το Υπουργείο Πολιτισμού, για την υποβολή του Φακέλου, στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (Σύμβαση UNESCO 2003

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Β. Τζουμέρκων προς το Υπουργείο Πολιτισμού, για την υποβολή του Φακέλου, στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (Σύμβαση UNESCO 2003

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, η Τοπική Κοινότητα Συρράκου και οι Σύνδεσμοι των Συρρακιωτών ευχαριστούμε θερμά, εσάς προσωπικά, καθώς και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας για την υποβολή του Φακέλου, ώστε να εγγραφεί ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στα ορεινά χωριά Βλάστη, του νομού Κοζάνης και Συρράκο, του Νομού Ιωαννίνων, στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (Σύμβαση UNESCO 2003), που ανακοινώθηκε την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2020 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στην κ. Βίλλυ Φωτοπούλου, Δ/ντρια Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τον κ. Γιάννη Δρίνη, Τμηματάρχη Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και στα μέλη της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής που εργάστηκαν για την προετοιμασία του Φακέλου. Η επιστημονική τους κατάρτιση, η προσήλωση στον στόχο της ανάδειξης της Άυλης  Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, οι ποικίλες δράσεις που οργανώνουν, το πάθος για την εργασία τους, η εξαιρετική καθοδήγηση και η ισότιμη συνεργασία, που βιώσαμε με αφορμή την προετοιμασία του Φακέλου μας, από το 2015 μέχρι σήμερα, μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας.

Για τους Συρρακιώτες και τις Συρρακιώτισσες, αλλά και ευρύτερα τους Τζουμερκιώτες, οι διαδικασίες για την εγγραφή του Φακέλου ήταν μια πορεία αυτογνωσίας, περηφάνιας και ενίσχυσης του αισθήματος του «ανήκειν». Θεωρούμε ότι με την εγγραφή του στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (Σύμβαση UNESCO 2003), ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στο Συρράκο και στην Βλάστη, που ήταν ανέκαθεν χωροχρονικό σημείο επανένωσης όλων των διασκορπισμένων Συρρακιωτών και Βλαστιωτών, θα συνεισφέρει στην προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ορεινών κοινοτήτων μας, δημιουργώντας αναπτυξιακές προοπτικές για τις περιοχές μας.

Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στην πρόταση της Ελλάδας και υποσχόμαστε ότι, με τις μελλοντικές μας δράσεις για τη διαφύλαξη του Πανηγυριού του Συρράκου, θα σας κάνουμε περήφανους για την επιλογή σας. Τέλος, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να επισκεφθείτε το Συρράκο για να γιορτάσουμε όλοι μαζί και με τους φίλους μας Βλαστιώτες στο χοροστάσι στην κεντρική πλατεία του Συρράκου.

 

Με τιμή

Ιωάννης Σεντελές

Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων

 

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com