Λεωφ. Ιωαννίνων 165, Πρέβεζα, Τ.Κ. 48100
+302682025125
syrrakopreveza@yahoo.gr

Παραδοσιακή Μουσική

Παραδοσιακή Μουσική

CD ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ ΣΤΟ ΣΥΡΡΑΚΟ”

Δημοτικά τραγούδια από το Συρράκο (ιστορικό και γραφικό αρχοντοχώρι των Τζουμέρκων). Ένα CD από το Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας. 
Οι στίχοι των τραγουδιών εξυμνούν ιστορικά γεγονότα, τη φύση, τον έρωτα, τα νειάτα, την ίδια τη ζωή. Συναντάμε τραγούδια τοπικά όπως ο Γιάννης-Κώστας, για μια φορά ειν η λεβεντιά, τραγούδια στη βλάχικη γλώσσα όπως Βούλα τσι Βούλα, νου τι ρίντι κ.λ.π. αλλά κυρίως τραγούδια που ακούγονται και σε άλλες περιοχές της στεριανής Ελλάδας. Οι κυριότεροι χοροί είναι οι συγκαθιστοί, τα τσάμικα, τα συρτά, και τα πατητά (στα τρία). 
Η διατήρηση και η ανάδειξη της μουσικής παράδοσης του Συρράκου αποτελεί για το Σύλλογο υποχρέωση και βαριά ευθύνη ταυτόχρονα. Για το λόγο αυτό άλλωστε, σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του Συλλόγου σχετίζεται άμεσα με τα καταπληκτικά τραγούδια του τόπου μας και τη χορευτική τους απόδοση. 
Η προσπάθεια στοχεύει στη μεταλαμπάδευση αυτής της πλούσιας παράδοσης στις επόμενες γενιές στη γνήσια και αυθεντική της μορφή, αποφεύγοντας όσο αυτό είναι δυνατό, προσθήκες και αλλοιώσεις. Η παραγωγή του ψηφιακού δίσκου, ο οποίος καταγράφει αυθεντικές εκτελέσεις τραγουδιών έχει αυτόν το σκοπό. 

Τραγούδι : Κώστας Γεροδήμος
Κλαρίνο : Νίκος Καψάλης
Κλαρίνο & Φλογέρα στα τραγούδια 8-10-12-13-14-16 ο Βασίλης Μπακαγιάννης
Βιολί : Κώστας Κωσταγιώργος
Λαούτο & κιθάρα ακουστική : Γιάννης Διαμάντης
Ντέφι : Κώστας Χαληγιάννης
Ιδέα για την έκδοση & επιμέλεια : Δημήτρης Βαγγέλης

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ :22/12/2010

(Πατήστε πάνω στον τίτλο του τραγουδιού που θέλετε να ακούσετε. Η αναπαραγωγή ξεκινά αυτόματα)

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

CD: ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ ΣΤΟ ΣΥΡΡΑΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com